Information

DANSKERNE SPISER NATURMEDICINI en artikel i Information er livsstilsekspert Helle Lundsgaard blevet interviewet om danskernes forhold til naturmedicin. Ifølge Helle Lundsgaard har vores uddannelsesniveau stor betydning for, hvor begejstrede vi er for naturmedicin. Befolkningens køb af naturmedicin bliver ikke registreret, men undersøgelser har vist, at mellem 50 og 60 % af os har et dagligt forbrug af urter på pilleform. Dette omfatter dog også kosttilskud.

Livsstilsekspert Helle Lundsgaard siger: ”Har man en videregående uddannelse, vil man typisk være stødt på ordet kildekritisk altså at stille spørgsmål ved det, du eksempelvis får fortalt om virkningen af et produkt.” Og betoner forskellen mellem et kosttilskud som f.eks. hvidløg, hvis gavnlige effekt har været kendt i århundreder og en række naturprodukter til brug for eksempelvis slankekure. Helle Lundsgaard siger: ”Der er en del af de produkter, som man slet ikke kender indholdet af. Måske virker de slet ikke, og i værste fald er de skadelige. Der er en gruppe, som er imod medicin, og som ikke engang vil tage en hovedpinepille, fordi de mener, at deres krop bliver forgiftet. Man kunne meget vel tænke sig, at nogle fra den gruppe vil ty til naturmedicin i stedet.”

Ifølge Helle Lundsgaard appellerer naturmedicinen til det laveste i os: ”Alle vil gerne være både smukke og potente. Hvis der kom en pille, som lovede evig ungdom, ville mange nok også hoppe på den.”

Læs artiklen på Information.dk