Arbejdsliv

Livstilsekspert Helle Lundsgaard udtaler sig om de tendenser der lige nu styrer det danske arbejdsliv.

Billede De 6 Hatte panelet på Ivaerksætter messen i København

IVÆRKSÆTTERPROGRAMMET: DE 6 HATTE
I radioprogrammet på Radio24syv får en ny iværksætter hver gang råd og sparring af et panel af erfarne eksperter inden for vækst, investering, marketing m.m. Helle Lundsgaard har været medlem af panelet siden november 2011. LÆS MERE

to rødvinsglas

TOPCHEFER DRIKKER MEST
Jo højere oppe i hierarkiet man befinder sig, desto oftere indtager man alkohol. »Hvis den kreative
klasse definerer, at det er fint at drikke rødvin, har rødvinsdrikkeri ikke noget med druk at gøre. Så er vi i stedet ovre i et nydelsesmiddel og noget socialt og kulturelt, hvor det handler om viden, vinrejser, foredrag og netværk, fortæller livsstilsekspert Helle Lundsgaard. Læs mere

hånd med skrue

AMOK I GØR-DET-SELV ARBEJDE
Hvorfor hyre en håndværker, når man kan gøre det selv? Mange giver sig endda i kast med projekter, de overhovedet ingen erfaring har med. Ifølge livsstilsekspert Helle Lundsgaard er det blevet en udbredt tendens, at folk går på Google eller YouTube og finder guider til gør det selv-arbejde. Læs mere

Procent symbol med nedadgående pil

KRISEN KRADSER I VORES BEVIDSTHED
En undersøgelse, som Greens Analyseinstitut har lavet for Børsen viser, at danskernes syn på eksempelvis privatøkonomien og boligsituationen er blevet forværret de seneste par år.
”Det hænger meget sammen med frygten for arbejdsløshed. Vi har i årevis hørt om ufaglærte arbejdspladser, der er blevet udliciteret, men nu er der også arbejdspladser i de højere lag, der ryger til udlandet. Coop har f. eks. rykket deres regnskabsafdeling ud af landet," siger Helle Lundsgaard, der er kommunikationsrådgiver og livsstilsekspert.
LÆS MERE

Et liggende blåt kaffekrus foran et stående orange kaffekrus

KAFFE PÅ ARBEJDSPLADSEN
Vi drikker kaffe på arbejdspladsen som aldrig før. Avisen.dk har spurgt livsstilseksperterne Niels Erik Folmann og Helle Lundsgaard, hvad det skyldes, og det gives der flere bud på. Kaffe bruges både som dopingmiddel og som kommunikationsfremmende middel.
LÆS MERE
P3 nyhederne (minuttal 2.55)

gæster til julefrokost står ved baren

Hvilken type julefrokostdeltager er du?
Klovnen, den festlige, den udfordrende. Tjek, hvilken type du og kollegaerne er, når I tager til julefrokost. - du vil sikkert kunne genkende typerne i de julefrokostgæster, som her beskrives i samarbejde med livsstilsekspert Helle Lundsgaard.
 
Læs den i 3F og på dr.dk

Helle Lundsgaard i sit kontor

TV2 ØST KLAR BESKED
Næsten en halv million danskere går dagligt rundt med symptomer på stress. Men hvad er stress egentlig, er der gået inflation i ordet? En række eksperter giver deres bud på, hvad man skal være opmærksom på. SE HER (Minuttal 13.32)

Madpakke med sandwich og en pose chips

VELKOMMEN TILBAGE TIL HVERDAGEN
 
Danskerne har det som gode gamle Dan Turèll: De holder af hverdagen. Og det er der god grund til,
for ferien er ofte bristede drømme, familiedrama og regnvejr. Mens hverdagen er tryg og genkendelig.
 
Ifølge livsstilsekspert Helle Lundsgaard er hverdagen ikke alene bedre end sit rygte. I den skandinaviske velfærdsmodel er den notorisk god. »Selv om mange taler dårligt om livet i et hamsterhjul med alle hverdagens krav, så er der faktisk mange mennesker, som arbejder mindre end fuld tid og har mulighed for at hente børnene tidligt, dyrke sport, se vennerne og bage en bolle i ny og næ.
Hverdagen fungerer rigtig godt for de fleste, og det er jo også den reaktion, som mange udlændinge kommer med efter en tid i Danmark. Hverdagen virker,« siger hun.

Læs artiklen
Hør indslag på P1 morgen (minuttal 00.38)

To fadøl

FREDAGSØLLEN TABER TERRÆN
 
'Man kan godt more sig uden alkohol.' Det gamle ordsprog er i folkemunde ofte blevet anvendt med ironi i stemmen, men faktisk viser det sig nu, at det er i den retning danskerne går. Det fortæller livsstilsekspert Helle Lundsgaard.
Det kan være, man løber et løb eller går i fitness-center sammen. Faktisk er man gået i den modsatte retning af fredagsøllen, og sundheden har fået et langt større fokus, fortæller livsstilseksperten.

Læs artiklen

Motorvej i myldretiden fyldt med biler

TIDLIG WEEKEND ER ET VELFÆRDSGODE
I en undersøgelse lavet af Politiken fortæller livsstilseksperterne Anne Glad og Helle Lundsgaard om danskernes holdning til arbejdsliv. Helle Lundsgaard kalder den tidlige weekend for et velfærdsgode, der er skabt over mange år. ”Vi forsøger at undgå køen ud af byen og ud til sommerhusområderne, ligesom institutionerne jo lukker tidligt om fredagen”. LÆS MERE

Ældre mand på båd kigger ud over havet

DE KLASSISKE KØNSROLLER LEVER ENDNU
Undersøgelser viser at kvinder vil bruge tid og penge på deres børnebørn når de går på pension. Derimod drømmer mænd om at have tid til veteranbiler og båden. Tendensen viser at de klassiske kønsroller lever endnu. Jyllands Posten og alive.dk har spurgt livsstilsekspert Helle Lundsgaard om danskernes pensionstilværelse. LÆS MERE

Close-up af spillerne på et fodboldbord

HVOR VIL UNGE HELST ARBEJDE?
Ifølge de studerende på økonomiske og teknikrelaterede videregående uddannelser verden over var det Google, der var den mest attraktive arbejdsplads. De bad livsstilsekspert Helle Lundsgaard forklare årsagen, og hun mener, det er Google’s evne til at indrette sig på de unges præmisser, der gør udslaget. LÆS MERE