P4

LÆKKER FAST FOODSøndag i Farver på Danmarks Radio, P4 har lavet et indslag med livsstilsekspert Helle Lundsgaard angående danskernes nye take away tendenser. Det handler ikke længere om kinesermad, pizza og forskellige grillvarianter, når vi gerne vil have det nemt. Danskerne vil have sund, økologisk og lækker mad.

Livsstilsekspert Helle Lundsgaard udtaler sig om den nye fast food. Fænomenet startede i USA og har siden bredt sig til Danmarks storbyer. ”Tendensen er opstået da vores krav til den mad, vi putter i munden, er blevet større og større. Først prøvede vi sushien, der var nyt, anderledes og i en helt anden kvalitet end den take away mad vi var vant til, men nu er vi gået over til den rigtige gourmetmad; kokkemaden som skal smage rigtig hjemmelavet,” forklarer Helle Lundsgaard.

Yderligere fortæller hun, at der er flere kantineordninger der, for at hjælpe familierne i ulvetimen, tilbyder at medarbejderne kan tage mad med hjem, så man har den gode hjemmelavede gryderet med hjem til familien, så man ikke skal tænke på at stå i kø i supermarkedet. Det er en meget stor hjælp til nogle familier. I nogle virksomheder tilbyder man sine medarbejdere at ringe efter mad, hvis de skal arbejde over. Livsstilsekspert Helle Lundsgaard konkluderer; ”Det er en opgradering af frysepizzaen, det er fast food’en der er blevet opgraderet til noget sundere og bedre.”

Hør indslaget her