Takeaway


VI ER VILDE MED AT SPISE UDE


Vi føler os velhavende af at kunne spise på restaurant, når vi vil, viser undersøgelse. Der er ikke noget, der kan få os danskere til at føle os mere velhavende end at få andre til at lave og servere maden for os. Det viser en undersøgelse gennemført af analysefirmaet Novus på vegne af internetbanken Nordnet. Ifølge undersøgelsen er der stor forskel på, hvordan vi nordboere ser på rigdom. Danskerne er livsnydere, nordmænd er karrierelystne, svenskerne gavmilde og finnerne tryghedssøgende. Men fælles for os er, at det, vi forbinder med økonomisk uafhængighed, er at kunne rejse ud i verden og opleve nye ting.

Ud over at være vilde med at rejse elsker danskerne også at gå ud at spise. Flest danskere (41 procent) forbinder rigdom med at kunne gå på restaurant, når vi vil. Dernæst vil danskerne bruge penge på en luksusrejse (26 procent). 44 procent af de adspurgte svenskerne mener, at rigdom hænger sammen med det at kunne give til velgørenhed. 36 procent af nordmændene mener, at økonomisk uafhængighed er at være fri for at spare op, mens rigdom for 48 procent af finnerne er at kunne købe en lejlighed eller et hus.
 

VI OPFØRER OS SOM SYDEUROPÆERE


"Danskerne er større livsnydere end folk i de andre lande. Danskere har altid været bedre til at drikke, ryge og hygge sig end f.eks. svenskere og nordmænd. Man taler om den danske hygge," siger livsstilsekspert og kommunikationsrådgiver Helle Lundsgaard til www.alive.dk. Hun forklarer forskellen med, at vi ligner mere Sydeuropæere end de andre nordiske lande gør.
"Kontinentalt ligger vi tættere på Sydeuropa end de andre lande gør og minder derfor mere om dem. Det betyder vores traditioner bygger mere på det katolske end på missionske, og at vi derfor er mere løsslupne og f.eks. kan tillade os at synde," siger hun. 
Undersøgelsen bygger på 4000 interview med danskere, nordmænd, svenskere og finner i februar og marts i år.